Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Insändare: Min resa genom Polen och Tyskland

Denna artikel är skriven av en av våra besökare, han väljer att stanna anonym men han ville dela med sig hans resa genom Polen. Vi tyckte om att han reste djupare in i Polen och inte som dom flesta turisterna från Sverige bara till Gdansk/Sopot, Krakow eller Warszawa.

Jag och min vän ville göra en resa genom Polen till Tyskland och därefter tillbaka till Sverige. Allt gick nästan som planerat, men jag har lite tips att dela med mig för killar som planerar att gå på strippklubb under sin resa.

Hela resan började i Karlskrona där vi tog färjan över till Gdynia. På färjan var vi 9 timmar, under den tiden åt vi på restaurangen på färjan. Dom hade riktigt trevlig buffé för 200kr. Resten av tiden spenderade vi i baren och till slut sov vi lite. Efter vi körde av färjan åkte vi direkt til Sopot som var en riktigt trevlig feststad med otroligt fin strand. I Sopot spenderade vi 3 dagar. Därefter åkte vi till Warszawa där vi spenderade ytligare 3 dagar. Under tiden i Warszawa besökte vi:

  • Kulturpalatset
  • Kungliga slottet
  • Presidentpalatset
  • Nattklubben Level 27
  • Många restauranger 

Warszawa var riktigt kul och riktigt billigt om man jämför med Sverige. Vi stannade i en lägenhet vi betalde bara 400kr per natt för. Den var fullt utrustad med allt man behövde. Ett litet kök, 2 sovrum och det vara bara 5 minuter gångväg till nattklubben som vi spenderade våra kvällar på. I Warszawa gick vi också till strippklubb men tyvärr var det inte riktigt det vi förväntade oss. Tyvärr spenderade jag för mycket pengar där. Det som var tråkigast av allt var att jag inte en fick något för pengarna. Så istället för att gå strippklubb skulle jag hellre rekommenderar sexchatt online eller något likande. Oftast är det gratis eller kostar en mindre summa och det är egentligen samma sak som jag fick på strippklubben.

Efter Warszawa körde vi till Berlin dar vi stannade en natt som också var riktigt trevlig men tyvärr var det en del dyrare än Polen och efter strippklubben i Warszawa var den största delen av vår resebudget spenderad. Men det som är trevligt med Berlin är att man hänga ute och dricka alkohol som man köper från så kallade “Spätis”. Det gör att en kväll ute blir mycket billigare. Efter berlin var det dags att åka hem till Sverige. Denna gången var det från Rostock till Trelleborg.

Men för att summera skulle jag säga att resa var väldigt rolig och lyckad men jag vill dela med mig av misttag jag gjorde så andra som gör likande resa inte gör det.